18. maaliskuuta 2016

Ajatuksia blogin kirjoittamisestaKirjoitin tuossa viime viikonloppuna paperille vähän ajatuksia blogin kirjoittamiseen liittyen. Tämä olisi tietenkin pitänyt tehdä jo ennen ensimmäisen tekstin julkaisemista, mutta tein sen vasta nyt. Olen lukenut erilaisia sijoitusblogeja noin viisi vuotta. Aluksi luin vähemmän, mutta viime vuosina olen lukenut niitä yhä enemmän. Tämä johtuu varmaan siitä, että aikaisemmin varsinaisia sijoitusblogeja olikin vähemmän. Tämän blogin aloituspäätös ei syntynyt hetken mielijohteesta, mutta en sitä kovin paljon suunnitellutkaan.

Aluksi mietin itsekseni kysymystä miksi minä haluan kirjoittaa blogia? Huomasin nopeasti, että paperille tulleet ajatukset eivät olleet täysin omiani. Monet uudet sijoitusbloggaajat ovat esittäneet samansuuntaisia ajatuksia blogin aluksi, mutta haittaako se mitään? Muut kirjoittajat ovat onnistuneet vakuuttamaan minut siitä, että julkinen kirjoittaminen voi oikeasti tuoda lisäarvoa sijoittamiseen. Ehkä blogi voisi olla minullekin eräänlainen sosiaalinen sijoitussuunnitelma, joka luo sopivasti painetta tekemiseen ja suunnitelmassa pysymiseen.

Mennään sitten asiaan. Minä haluan kirjoittaa blogia koska:

 • Haluan kehittyä sijoittajana, vaikka pienin askelin ja vähän kerrallaan.
 • Haluan oppia pitkäjänteisyyttä ja hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä omassa taloudessa.
 • Haluan, että minulla on sijoitussuunnitelma.
 • Haluan, että ajatuksistani jää jotakin talteen tulevaisuutta varten. Tämä helpottaa tietenkin oman kehittymisen seuraamista.


Seuraavaksi mietin kysymystä mitä haluan kirjoittaa blogissani? Tulin siihen tulokseen, että haluan kirjoittaa blogissani pieniä katsauksia, jotka liityvät omaan säästämiseen ja sijoittamiseen. En tule varmaankaan julkaisemaan perus kuukausikatsauksia. Ehkä kvartaaleittain tehtävä sijoitussalkun tarkastelu voisi olla minulle riittävä vaihtoehto. Pyrin myös tekemään blogiin sopivan taulukon josta voisi seurata esimerkiksi sijoitetun pääoman ja salkun arvon kehitystä.
 

Viimeisenä mietin kysymystä kenelle haluan blogia kirjoittaa? Aluksi ajattelin, että haluan kirjoittaa vain itselleni, mutta sehän ei ole totta. Tietenkin tässä kirjoittaessa tiedostaa, että tämän tekstin saattaa lukea joku muukin. Sosiaalisen paineen aiheuttamiseksi muutaman lukijan saaminen olisi jopa suotavaa. Kirjoitan tätä blogia myös vaimolleni, koska hän on aina kuunnellut sijoitusasiaa niin tylsistyneen näköisenä:) Hän voi täältä seurata sijoitusten kehittymistä ihan omaan tahtiin!

Tässä oli vähän omaa pohdintaa. Todennäköisesti kaikki suunnitelmat ja ajatukset muuttuvat, kuten elämässä aina. Kuitenkin jo tässä vaiheessa muutaman tekstin jälkeen täytyy sanoa, että kirjoittaminen vie paljon aikaa. Luulin aikaisempien kokemusten perusteella, että tekstin tuottaminen olisi minulle helpompaa! Mutta se oli väärä luulo tai ehkä olen vain liian kriittinen. Kun omaa tekstiä käy läpi sitä jää koko ajan miettimään, että mitähän tuonkin piti tarkoittaa jne. Mutta katsotaan mitä tästä tulee. Vielä pari viikkoa ja Q1/2016 on paketissa.

2 kommenttia:

 1. Heh, minullekin yksi motiivi blogin kirjoittamiselle omaan käyttöön on tuo että vaimokin ymmärtäisi jotain kun voi lukea omaan tahtiin, jos haluaa.
  Toinen on niinkin yksinkertainen asia kuin blogiluettelo, eli näen tykkäämieni blogien uudet postaukset omassa blogilistassani!
  Muita asioita ovat mm. että myös kaverini innostuisivat sijoittamaan ja että varallisuuden kehitys olisi läpinäkyvää.

  Onnea matkaan myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaminen on mäkyvää ajattelemista.

  VastaaPoista